Lokalne vesti

Grad ponovo traži projektante za biciklističke staze, ali je spreman da plati više

Grad Požarevac je ponovo raspisao javnu nabavku za izradu projekata za izgradnju biciklističkih staza. Prethodna javna nabavka iz oktobra 2017.godine je obustavljena u januaru, a u novoj je procenjena vrednost projekata uvećana je za dva odnosno tri puta.

Kada je Požarevac u oktobru prošle godine raspisao javnu nabavku za projektovanje, namera je bila da se izrade projekti za izgradnju tri biciklističke staze, Požarevac-Kostolac, Požarevac-Ljubičevo i Lučica-Poljana. Vrednost svakog projekta bila je 416.666 dinara bez PDV-a. Tokom postupka, grad je vršio izmene i dopune dokumentacije u smislu obaveznih i dodatnih uslova, ali se do isteka roka nijedan ponuđač nije javio, te je početkom januara ove godine nabavka obustavljena.

Pet meseci nakon obustave postupka, Grad Požarevac ponovo raspisuje javnu nabavku. Ovaj put, nabavka je podeljena u dve partije i traži se samo izrada projektne dokumentacije za biciklističke staze Požarevac – Ljubičevo i Lučica-Poljana. Biciklističke staze između Požarevca i Kostolca ovog puta nema.

Zanimljivo je da je u međuvremenu višestruko uvećana procenjena vrednost izrade projekata. Tako se vrednost izrade projekta za deonicu Požarevac – Ljubičevo procenjuje na čak 1.333.332 dinara, što je 3,2 puta više nego u oktobru, dok se za projekat deonice Lučica – Poljana, procenjena vrednost projekta uvećala za 2,3 puta i sada iznosi 958.332 dinara.

 

Projektnu dokumentaciju možete pogledati ovde za javnu nabavku iz oktobra 2017. i javnu nabavku iz juna 2018.godine, kao i izmene i dopune dokumentacije iz 2017.godine,

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend