Lokalne vesti

Grad Požarevac: Apsolutno netačne tvrdnje o dolasku migranata

Informativna služba gradonačelnika Požarevca izdala je saopštenje povodom glasina o mogućnosti formiranja migracionih centara i naseljavanje migranata na teritoriji grada. Saopštenje prenosimo u celosti.

Pozivamo građane Požarevca da ostanu mirni i da ne obraćaju pažnju na besmislene i apsolutno netačne tvrdnje da postoji mogućnost formiranja migracionih centara i naseljavanja migranata na teritoriji našeg grada. Smatramo da je apsolutno neprihvatljivo da se na takav način šire dezinformacije i neistine, plasiraju krajnje desničarske ideje, uzbunjuju građani, pozivaju na protestne šetnje i širi panika bez ikakvog razloga.

Podsećamo da je Republika Srbija, kao sukcesor nekadašnje Jugoslavije jedan od osnivača Ujedinjenih nacija i potpisnica svih konvencija i protokola koji se tiču migranata, izbeglica i garantovanja njihovih prava. Srbija je i u aktuelnoj situaciji sa migrantima zauzela svoj stav i poznato je da u našoj zemlji postoje prihvatni centri za migrante, a takođe je poznato koji su to centri. Takođe, podsećamo da su i nadležni državni organi opovrgli takve tvrdnje.

Pozivamo sve odgovorne za lažno uzbunjivanje javnosti da odmah prestanu sa širenjem lažnih vesti, i da svoje delovanje usmere na rad na prosperitetu našeg grada. Podsećamo da širenje lažnih vesti, pored očiglednog dobijanja „jeftinih“ političkih poena sa sobom nosi i drugu vrstu odgovornosti. Uvereni smo i da će nadležni organi preduzeti sve mere i adekvatne korake ukoliko utvrde da se radi o namernom širenju panike i uzbunjivanju građana.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend