Lokalne vesti

Grad predstavlja studiju o javnom prevozu

Javna prezentacija Studije javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Požarevca održaće se u ponedeljak u 11 časova u sali požarevačke skupštine. Grad Požarevac je pozvao sve zainteresovane da učešćem i predlozima utiču na uspostavljanje efikasnijeg sistema javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Grad Požarevac namerava da u bliskoj budućnosti uđe u javno privatno partnerstvo u javnom prevozu. Upravljači grada ovu odluku pravdaju željom da se uspostavi kvalitetniji prevoz koji će zadovoljavati potrebe putnika sa optimalnom mrežom linija i polazaka u mesnom saobraćaju.

Studiju o javnom prevozu izradilo je preduzeće „Traffic&Transport Solutions“ sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada, a ova usluga je budžet koštala oko 5,3 miliona dinara.

Ovaj dokument nudi predloge odluke o javnom prevozu, tarifnom sistemu, cenovniku, kao i načinu na koji će se birati prevoznici kojima će se poveravati obavljanje prevoza putnika, sa opštim uslovima koje bi trebalo da ispunjavaju autobusi.

Prema odluci o pokretanju postupka javno privatnog partnerstva (JPP) sa elementima koncesije za obavljanje delatnosti javnog prevoza putnika na teritoriji Grada Požarevca, grad bi u narednom periodu trebalo da izradi projekat JPP, a nakon dobijanja potrebnih saglasnosti sprovede postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg partnera.

Požarevac nema adekvatno uređen javni prevoz putnika, a eventualno poveravanje ove delatnosti postojećim javnim preduzećima ili osnivanje novog javnog preduzeća bi bilo izuzetno skupo jer nijedno javno preduzeće ne poseduje ni tehničke ni kadrovske kapacitete.

Boom 93 je u oktobru pisao o novom sistemu gradskih i prigradskih linija koji se predlaže u studiji.

Uvid u studiju možete ostvariti na ovom LINKU.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend