Lokalne vesti

Grad prihvatio zahteve vrtića

Gradsko veće u Požarevcu prihvatilo je zahteve štrajkačkog odbora u Predškolskoj ustanovi.

Kako se navodi u saopštenju gradske uprave, veće je prihvatilo da se koeficijenti zarada usklade sa zakonom, kao i da kod administarcije i tehničkog osoblja ostanu na postojećem nivou.

Formirana je komisija koja bi trebalo da utvrdi stanje u ustanovi i masu za zarade. Rešenje pitanja finansija za narednu godinu biće predloženo nakon konsultacija sa ministarstvom finansija i prosvete.

Zaposleni u vrtićkoj ustanovi ranije su doneli odluku o stupanju u štrajk ukoliko grad ne prihvati povećanje koeficijenata zarada i njihovo usklađivanje sa platama u prosveti u skladu sa Zakonom o predškolstvu i osnovnom obrazovanju.  Ovo se ne odnosi na administraciju i tehničko osoblje kojima bi prema zarade ostale na postojećem nivou.

Usklađivanje zarada na godišnjem nivou značilo bi izdvajanje dodatnih 9,6 miliona dinara za zarade, saznajemo nezvanično.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend