Društvo Lokalne vesti Naše pare

Grad traži projekte za kompletnu rekonstrukciju zgrada Doma zdravlja i Medicine rada

Grad Požarevac traži idejni projekat i projekat za adaptaciju, sanaciju i rekonstrukciju objekata Doma zdravlja u ulici Jovana Šerbanovića sa Medicinom rada. Raspisana je javna nabavka, a procenjena vrednost izrade projektne dokumentacije je oko 4,6 miliona dinara, bez poreza.

Projektom su obuhvaćene zgrade opšte medicine, hitne pomoći, stara zgrada medicine rada, dečji dispanzer i Medicina rada. Ukupna kvadratura ovih objekata je 9.500 kvadrata.

Na svim zgradama bi trebalo da se predvidi sanacija krovnih pokrivača, zamena stolarije sa novom PVC stolarijom po uzoru na postojeću, promene dotrajali podovi, saniraju stepeništa, ograde i rukohvati i zamene ograde.

Projekat bi trebalo da sadrži sanaciju i modernizaciju svih sanitarnih čvorova i kuhinje sa vodovodnom i kanalizacionom mrežom. Toaleti će konačno biti razdvojeni na muške i ženske, biti prilagođeni osobama sa invalidetom i dobiti novu rasvetu.

Zgrade bi trebalo da dobiju i nove termoizolovane fasade.

Svi trotoari i prilazi bi trebalo da budu dostupni osobama sa invalidetom, a u zgradama projektuje nova rasveta sa LED izvorom svetlosti.

U stepenišni prostor zgrade opšte medicine bi trebalo da se ugradi lift.

Toplopredajna stanica grejanja preko koje je Dom zdravlja povezan na gradsko grejanje bi trebalo da se u pogledu kapaciteta usaglasi sa termičkim potrebama Doma zdravlja. Zgrade bi trebalo da dobiju sisteme za ventilaciju i klimatizaciju i sistem za pripremu tople sanitarne vode. Svim sistemima bi trebalo da se upravlja sa jednog mesta.

Sva projektno-tehnička  dokumentacija biće eventualno usklađena do dobijanja saglasnosti Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjim, kod koje će evidentno grad aplicirati za novac za radove na zgradama Doma zdravlja.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend