Lokalne vesti

Grad uručio opremu za policiju i vatrogasce-spasioce

Gradska uprava uručila je danas policiji set za otkrivanje narkotika i opremu za intervencije u saobraćajnim nesrećama Odeljenju za vanredne situacije u Požarevcu.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević najavio je na konferenciji za novinare i da će ove godine biti kupljeno kombinovano vozilo za protiv požarna dejstva i intervencije u slučaju opasnosti od toksičnih materija vredno 23 miliona dinara.

Član gradskog veća za obrazovanje Radomir Mihajlović ocenio je da korišćenje narkotika u školama u porastu i da će set moći da se koristi za otkrivanje đaka koji koriste psihoaktivne supstance.

„Dobili smo dobru ponudu od firme Em-Er-Dži koja proizvodi set za otkrivanje narkotika. Ukoliko se posumnja da je u pojedinim odeljenjima došlo do upotrebe tih sredstava mogu da se deca izbace i tajno otkrije koja je vrsta droge i koje lice je upotrebljava", rekao je Mihajlović.

Komplet koji je danas uručen policiji košta 70.000 dinara, a Mihajlović kaže da će ukoliko bude potrebe grad obezbediti dodatne količine.

Na sajtu firme koju pominje Mihajlović navodi se da je reč o kompletu koji sadrži test papire i sprejeve kojima se detektuje prisustvo i tip droge.

Načelnik Policijske uprave u Požarevcu Goran Todorović ističe da je set za otkrivanje psihoaktivnih supstanci samo pomoćno sredstvo, kao i da je sudsko veštačenje u nadležnim institucijama jedini dokaz za sumnju da je neko lice koristilo narkotike.

„Da ne bude zabune, samo veštačenjem preko nadležnih institucija će se utvrđivati da li se radi o narkotiku i biti jedini dokaz krivičnog dela vezanog za narkomaniju", rekao je Todorović.

Nejasno je u kojim okolnostima će policija moći da ispituje prisutnost narkotika preko pomenutih testova.

Oprema za intervencije prilikom saobraćajnih nesreća koja je uručena danas vredi 350.000 dinara. Načelnica odeljenja sektora za vanredne situacije u Požarevcu Snežana Milićević pozvala je ostale lokalne samouprave u Braničevskom okrugu da slede ovaj pozitivan primer i uzmu aktivnije učešće u preduzimanju preventivnih mera na zaštiti stanovništva od elementarnih nepogoda i nesreća.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend