Lokalne vesti

Grad uvodi geografski informacioni sistem

Požarevcu su odobrena sredstva za uvođenje Geografskog informacionog sistema koji bi gradu trebalo da omogući efikasnije gazdovanje zemljištem i objektima, a građanima značajno pojednostavi procedure.

Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo odobrilo je gradu Požarevcu oko 4,9 miliona dinara za uvođenje GIS-a, a iz budžeta će biti izdvojeno preko 2 miliona dinara.

Zamenica gradonačelnika Vukica Vasić kaže da realizacija projekta omogućava dalje plansko uređenje teritorije Grada putem domaćinskog gazdovanja zemljištem  i objektima

Važnost uvođenja ovog sistema ogleda se i u lakšem radu gradskih službi prilikom izdavanja dokumenata a moći će da ga koriste sve  institucije i zainteresovani građani.

Značaj za građane objašnjava Miodrag Obradović iz Vodovoda i kanalizacije koje uvodi Geografsko informacioni sistem.

"Bićete u prilici da pristupute internet strani i pogledate deo grada ili vašu ulicu, da se informišete o rasporedu instalicija, mogućnosti priključka. Na zahtev ćete moći da dobijete uslove za gradnju. Jednim klikom miša dobićete dokument u Vodovodu koji će vam dati uslove za priključak na vodovodnu mrežu".

GIS, koji predstavlja sistem upravljanja prostornim podacima, obezbediće kompletnu bazu podataka iz ove oblasti  koji će biti od izuzetne važnosti  za dalji razvoj grada Požarevca.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend