Lokalne vesti

Gradištanci plivaju za Časni krst

U bogojavljenskom plivanju za Časni krst u Velikom Gradištu i ove godine takmičiće se najhrabriji Gradištanci.

Liturgija u crkvi Svetog Arhanđela Gavrila počeće u 08,30 sati odakle će krenuti litija ka Dunavu, do šetališta Vlastimira Pavlovića Carevca (Dunavski kej) gde će se održati osvećenje reke i sama trka.
Nadmetanje za Časni krst počeće od 10 časova, kako najavljuju organizatori, Crkva Svetog Arhanđela Gavrila i Turistička organizacija opštine.
Dunav je ovih dana, zbog niskih temperatura, još hladniji pa će kandidati imati priliku da pokažu izuzetnu hrabrost.
I ove godine, pobedniku će, pored Časnog krsta koji daruje Crkva, pripasti i zlatnik sa simbolom krsta i natpisom “Bog se javi“, poklon opštine Veliko Gradište, koji će im nakon proglašenja biti uručen u Crkvi.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend