Lokalne vesti

Građani sa simptomima da se jave u posebne ambulante Doma zdravlja Požarevac i Kostolac

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da građani koji imaju simptome Кovida-19, poput povišene temperature, kašlja, bola u grlu, treba da se odmah upute u posebne ambulante domova zdravlja opredeljenje za pacijente sa respiratornim infekcijama i temperaturom. Dom zdravlja Požarevac obaveštava pacijente sa respiratornim simptomima, kašljem i povišenom temperaturom, da mogu da se jave na brojeve telefona, a u dogovoru sa lekarom mogu doći i lično na pregled.

Respiratorna ambulanta po instrukciji Ministarstva zdravlja od 31. marta radiće 24 časa.

Brojevi telefona ambulante za febrilna stanja i respiratorne infekcije:

Ambulanta Požarevac 0648158282 0648158283

Ambulanta Кostolac  0648158284

Кako RTS navodi, u tim ambulantama će svakome sa navedenim simptomima biti urađena dijagnostika, odnosno rendgenski pregled pluća, krvna slika, izmerena temperatura i dato mišljenje za dalje lečenje.

Dodaje se da nije neophodno zvati telefonom domove zdravlja već je dovoljno da se građani jave lekarima u navedenim posebnim ambulantama i obave pregled.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend