Lokalne vesti

Građanima u Petrovcu i okolini najmanje trebaju nove padavine

U Petrovcu na Mlavi se situacija polako normalizuje nakon poplava. I noćas je padala jaka kiša pa su delovi sela Busur i Tabanovac bili poplavljeni, javio je RTS. Međutim, intenzitet poplava je bio daleko manji nego onaj od pre nekoliko dana, napisano je na Fejsbuk strani Opštine Petrovac na Mlavi

Nakon prošlonedeljenih poplava usled kojih je došlo i do pucanja brane na manjem Busurskom jezeru, danas počinje procena štete u selima u opštini Petrovac na Mlavi. Poplavljeno je bilo nekoliko hiljada domaćinstva u 10 sela i samom Petrovcu i pričinjena je velika materijalna šteta.

Ministarstvo poljoprivrede je najavilo pomoć i u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja biće napravljen program kao što je to urađeno u Obrenovcu 2014. i 2015. godine.

Predsednik Opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić je rekao da je vanredna situacija i dalje na snazi. Dodao je da je veliki broj regionalnih i lokalnih puteva je uništen i da su fizička lica pretrpela veliku štetu.

Nivo Mlave opada i za dva dana reka se kod merne stanice u Velikom selu spustila za više od dva metra.

 

foto: Opština Petrovac na Mlavi

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend