Lokalne vesti

Gradonačelnik kritikovao one koji se interesuju za kašnjenje radova

Radovi na uređenju desne strane trotoara u ulici Čede Vasovića traju bezmalo već tri i po meseca. Kako smatra gradonačelnik Požarevca, građani su zadovoljni kvalitetom radova, ali i njihovom dinamikom. On je rekao da ne razume zašto se potencira i toliko priča o kašnjenju radova na infrastrukturi u Požarevcu.

Gradonačelnik Bane Spasović je sa svojim saradnicima, pojedinim članovima veća i nekim odbornicima danas bio na gradlištu preko puta „betonjerke“ gde radovi još uvek traju.

„Ova ulica je sad potpuno nova ulica i jedan lep prilaz gradu. Građani su rekli da su zadovoljni i dinamikom radova i kvalitetom, naravno. Mislim da, kada dajemo ocenu kvaliteta radova, treba popričati sa građanima. Naravno bilo je određenih manjkavosti, ali to je na nadzoru i izvođaču radova da otkloni. Imali smo i minimalne izmene projekta, a na osnovu potreba naših građana“, rekao je on.

S druge strane, Spasović  je kazao i da su se na delu trase novih trotoara u Čede Vasovića polagali optički kablovi i električni kablovi za novu trafo stanicu „Požarevac 2“, zbog čega je možda u nekim trenucima izgledalo kao da se nešto čeka.

Na konstataciju novinara da radovi ipak kasne, gradonačelnik je odgovorio da mu nije jasno zašto se potencira i toliko priča o kašnjenju radova.

„ Ako sam rekao da smo radili u koordinaciji sa Telekomom i sa EPS-om da se postavljaju optički i električni kablovi, da li biste možda bili više zadovoljni, ne vi, nego ljudi koji se interesuju za kašnjenje radova da za dve godine ovde ponovo bušimo i cepamo da postavljamo kablove. Mislim da ova koordinacija radova usaglašena i sa izvođačem radova i sa nadzornim organom i sa svim ovim republičkim javnim preduzećima itekako je u korist građana Požarevca koji razumeju šta radimo“, rekao je Spasović i kao i naglasio kako ova vlast štedi novac i ne ponaša se rasipnički poput njihovih prethodnika koji su jedne godine asfaltirali, a naredne rušili zbog postavljanja podzemnih instalacija.

Prema njegovim rečima, radovi koji inače traju od 17.juna trebalo bi da budu završeni u narednih 10 do 15 dana.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend