Lokalne vesti

Gradska opština Kostolac naručuje skulpturu Đorđa Vajferta u bronzi

U Kostolcu lokalna uprava je raspisala javnu nabavku za izradu skulpture industrijalca Đorđa Vajferta. Skulptura gornjeg dela tela, visine 90 do 100 centimetara trebalo bi da bude izlivena u bronzi, a nalaziće se na postamentu koji bude izradila opština. Inače, kao motiv skulpture izabrana je Vajfertova slika koja se nalazi na novčanici od 1.000 dinara

Ideja o postavljanju skulpture Đorđa Vajferta u Kostolcu nije nova i ranije se razmatralo da obeležje industrijalcu bude podignuto na prostoru između stadiona i osnovne škole gde se sada nalazi parkić za decu ili u kostolačkom parku.

Za razvoj rudarstva krajem XIX i početkom XX veka u Srbiji velike zasluge pripadaju upravo Đorđu Vajfertu, koji je otvorio rudnik u Kostolcu i to iz veoma praktičnih razloga jer mu je ugalj bio potreban za parnu pivaru u Beogradu.

Vrednost izrade skulpture procenjena je na 900.000 dinara, bez PDV-a, a biće izabrana najpovoljnija ponuda sa kriterijumom „najniža ponuđena cena“.

Ponuđači moraju da ispunjavaju kriterijum da su bili likvidni u poslovanju u poslednjih šest meseci, da imaju zaposlena minimum tri radnika u skladu sa Zakonom o radu (za akademskog vajara potrebno je dostaviti kopiju diplome i ugovor o radnom angažovanju).Takođe, uslov za ponuđače je i da su u poslednje tri godine izvršili izlivanje minimum pet bista ili skulptura u brozi.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend