Lokalne vesti

Gradska vlada prihvata rafineriju

Smederevsko Gradsko veće na jučerašnjoj sednici jednoglasno je odobrilo tekst ugovora kojim se američkoj kompaniji Komiko oil daje u zakup zemljišta za izgradnju moderne rafinerije nafte, saznaje list "Danas" u dobro obaveštenim izvorima.

Konačna odluka biće doneta na sednici Skupštine grada, 6. marta. Očekuje se da će ugovor biti izglasan, jer ga podržavaju sve članice vladajuće koalicije, tako da postoji potrebna većina za usvajanje.

Komiko oil se obavezuje da će u rafineriji zaposliti 542 radnika, za zakup zemljišta izdvojiti 652 miliona dinara, a predviđena je i zaštita životne sredine. Komiko oil se obavezuje da će promovisati Smederevo kao sredinu pogodnu za ulaganje među svojim poslovnim partnerima u inostranstvu. Projekat izgradnje rafinerije nafte u Smederevu koštao bi između 250 i 400 miliona američkih dolara. Planirani kapacitet prerade sirove nafte i proizvodnje kvalitetnih naftnih produkata je 100.000 barela.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend