Lokalne vesti

Grupa mladića vređala članove DS-a

U izbornoj noći, 20.maja nekoliko mlađih ljudi ušlo je u prostorije Demokratske stranke, gde su se bahato ponašali i povremeno vređali članove stranke koji su se tu zatekli. Policija je utvrdila da nije bilo remećenja javnog reda i mira.

Demokratska stranka se povodom ovog incidenta nije oglašavala u javnosti. Jedna od osoba koja se tada nalazila u stranci rekla nam je da se radi o grupi od oko desetak mlađih osoba među kojima je bilo pojedinaca iz okruženja Marka Miloševića.

Ona kaže da je jedan od njih najpre sa vrata dobacio prisutnima da napuste prostorije jer je „došlo njihovo vreme“, nakon čega se udaljio.

Inače, DS se nalazi u prostorijama koje je do 2000.godine koristio JUL.

Isti čovek se ponovo vratio nakon desetak minuta i sa još nekoliko mladića ušao unutra.

Odbio je molbu pojedinih članova stranke da napuste prostorije, a prisutne provocirao prozivajući ih za nezaposlenost i krađu.

Kada su videli da ta osoba ne namerava da prestane sa verbalnim provokacijama, članovi stranke su telefonom pozvali predsednika DS-a u Požarevcu Žarka Pivca koji je ubrzo došao.

Kada su mladići odbili da se udalje nakon njegovog insistiranja, Pivac je pozvao policiju, po čijem dolasku su polako počeli da napuštaju prostorije stranke.

Član gradskog odbora Velimir Damnjanović kaže da je situacija bila mučna, ali da nije bilo fizičkih pretnji i psovki. On kaže da je situacija podsećala na neke prilike devedesetih godina prošlog veka, da je DS i ranije dobijala i gubila izbore, ali da se ovakve stvari od 2000.godine nisu dešavale.

Boom 93 je u policiji rečeno da nije utvrđeno da je došlo do remećenja javnog reda i mira.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend