Lokalne vesti

Hapšenja zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, po nalogu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu, uhapsilisu S. B. (1995) iz okoline Požarevca i LJ. A. (1968) iz Velikog Gradišta, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Policija je uhapsila i A. S. (1954) iz okoline Čačka i D. S. (1949) iz Požarevca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica pomaganjem.

Sumnja se da je A. S. kao zastupnik preduzeća „Optima 032“ iz Čačka sačinio fakturu neistinite sadržine za navodno izvedene radove na remontu sušare, koja je u zakupu „Maksi silosa“ u iznosu od oko 6.930.000 dinara.

Na taj način je, kako se sumnja, omogućio S. B. odgovornom licu preduzeća „Maksi silos“ da tim računom umanji zakupninu na ime investicionih ulaganja prema opštini Malo Crniće.

Zastupnik „Maksi silosa“ LJ. A. se sumnjiči da je sa A. S. ugovorio remont sušare, kao i da je zaključio ugovor o poslovno tehničkoj saradnji između ova dva preduzeća na vrednost veću od stvarno izvedenih radova.

Veštak D. S. je, kako se sumnja, navodno izvedene radove na remontu sušare overio na iznos od 6.930.000 dinara kao da su stvarno izvedeni. 

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend