Lokalne vesti

Havarija ugrozila opremu na izvorištu

Havarija koja se juče dogodila na izvorištu „Ključ“ mogla je ozbiljno da ugrozi opremu i na nekoliko dana dovede u pitanje snabdevanje vodom. Delovi Požarevca nisu imali vodu do jutarnjih sati.

Direktor Vodovoda Nenad Ratić kaže da se havarija juče dogodila na crpnoj stanici i da su  svi agregati bili pod vodom.

„Došlo je do havarije u novoj crpnoj stanici na glavnom potisnom cevovodu. Tom prilikom došslo je do plavljenja svih pumpnih agregata, nakon čega je obustavljeno snabdevanje čitavom gradu", rekao je on.

Oprema je sačuvana zahvaljujući brzoj reakciji, kaže Ratić koji priznaje da je po tom pitanju napravljen propust u projektu.

„Nažalost, tako je. Mi smo još juče kontaktirali sa isporučiocima opreme da se ubuduće obezbedi od plavljenja", rekao je Ratić i dodao da je juče bilo sreće jer je usled pregorevanja pumpnih agregata Požarevac mogao da ostane bez vode nekoliko dana.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend