Lokalne vesti

Hleb naš nasušni

U Manastiru Svetog Arhangela Gavrila u Pirkovcu održana je druga međunarodna manifestacija ,,Helb naš nasušni” u organizaciji Udruženja građana ,,Zajedno do svetlosti”.

Na poziv Centra za turizam, kulturu i sport Opštine Svrljig, Turistička organizacija opštine Veliko Gradište organizovala je nastup udruženja žena sa teritorije naše opštine u takmičarskom delu programa.

U Pirkovcu nastupila su tri udruženja – Ramski cvet iz Rama, Topolovčanke iz Topolovnika i Zlatna ruka iz Đurakova-Popovca. Veliki broj učesnika i posetioca manifestacije imalo je priliku da se upoznaju sa načinom izrade slavskih kolača, obrednih hlebova i sitnih kolača sa teritorije celog Balkana, a na etno štandovima koji su bili postavljeni ispred porte manastira izloženi su stari upotrebni predmeti kao i majstorska pisma.

Iguman Ahrimandrit Varnava (duhovno čedo Starca Tadeja) je žila kucavica ovog mesta. On predano brine o manastirskom imanju, živi u molitvi, dočekuje i ispraćaja goste. Nakon liturgije na kojoj su bili prisutni vernici iz cele Srbije, organizovan je prigodan kulturno-zabavni program i ručak za sve učesnike.

U 14h proglašeni su najuspešniji među takmičarima. U velikoj konkurenciji, među pobednicima, našlo se udruženje “Zlatna ruka” iz Đurakova-Popovca za osvojeno drugo mesto za najlepši etno štand i drugo mesto u takmičenju u pikadu kao i ekipa Veliko Gradište za osvojeno 3 mesto u ovoj disciplini.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend