Lokalne vesti

Ignjatije: Ohrabriti ljude da potraže vrednosti u našoj tradiciji

Episkop Braničevske eparhije, vladika Ignjatije smatra da ne bi bilo loše da se na neki način oslobode ljude u Srbiji koji bez kritike kaskaju za evropskim i vrednostima zapadne civilizacije. Ljude bi trebalo ohrabriti da potraže vrednosti u srpskoj tadiciji, rekao je vladika.

On  je to izjavio na današnjoj konferenciji za medije komentarišući aktuelnu situaciju u zemlji.

Ignjatije kaže da u zemlji koja je tradicionalno pravoslavna „ne bi bilo loše da oslobodimo ljude da kaskaju, trčkaraju za evropskim vrednostima i koji stalno misle da je to velika stvar bez ikakvog kritičkog stava".

„To je katastrofa da naši intelektualci, ako ne svi ja sam ubeđen 99%, nemaju ni jednu reč kritike za savremenu civilizaciju. Oni samo guraju narod jer misle da je to raj na zemlji i da je naš cilj jedino da to dostignemo. Takav odnos prema životu je jako neozbiljan. Mogao bih to da shvatim da nema tako velikih pukotina u toj civilizaciji, da nema tako velikih tragedija kao što su Černobilj, Fukušima, ratovi koji su komično naslovljeni kao milosrdni andjeo i drugi  koji seju bombe i ubijaju ljude. Da se naš čovek i dete vaspitava da je to jedini način života i da tome treba da teži, neću da se složim", rekao je Ignjatije.

On smatra da bi bilo dobro ohrabriti ljude da u srpskoj tradiciji ima mnogo stvari koje su dobre za naš život, a koje mogu da posluže kao otrežnjenje za savremeni zapadni svet.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend