Lokalne vesti

Industrijska zona…kritike i optužbe

Požarevački radikali najavili su da ce pokrenuti inicijativu za izglasavanje nepoverenja gradonačelniku Miodragu Milosavljeviću. Gradonačelnik kaže da nije zabrinut zbog takvih najava.

Lider SRS u Požarevcu Saša Valjarević rekao je da od decembra 2008. u gradu sa mrtve tačke nije pokrenuta ni  jedna važna investicija, kao i da gradonačelnik i vladajuća koalicija nisu ispunili nijedno obećanje dato pre dve godine.

Valjarević Milosavljeviću između ostalog zamera na nezavršenoj obilaznici Požarevac-Kostolac, kao i industrijskoj zoni za koju kaže da je zarasla u korov.

„Tapka se u mestu po svim projektima, pre svega industrijske zone i obilaznice. Pune dve godine se ništa nije pokrenulo. Nema izgradnje vrtića, ali se uređuju nove fasade, galerije itd. Sva ona obećanja u decembru 2008. nisu ispunjena. SRS će sa ostalim opozicionim strankama razgovarati o inicijativi za smenu gradonačelnika grada", kazao je on.

U odgovoru na Valjareviceve tvrdnje, gradonačelnik Miodrag Milosavljevic danas je istakao da nije tačno  da se značajne investicije u Požerevcu ne pokreću i završavaju. S tim u vezi, on je naveo nedavno okoncan projekat rekonstrukcije vodosnabdevanja i dodao da je način na koji je ranija vlast htela da završi industrijsku zonu doneo samo štetu.

"Radimo intezivno na industrijskoj zoni koju želimo da završimo po svim građevinskim standardima. Ne želimo da radimo kako je on započeo zbog čega sada stoji u parlogu. Započeo je nešto što nije legitimno i legalno. Uradili smo regulacioni plan, a imovinsko-pravni odnosi se rešavaju. Kada sve budemo rešili prelazimo na dobijanje građevinskih dozvola. Kada budete imali sve regulisano, potencijalni partner neće dobiti nešto nezakonito, već će moći da uknjiži svoje vlasništvo. Ne znam kako je on zamišljao da napravi industrijsku zonu i ko bi mu došao a da ne može da uknjiži svoje pravo", kazao je gradonačelnik.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend