Lokalne vesti

Ipak bez štrajka u školama u Požarevcu

Gradski odbor sindikata prosvetnih radnika u Požarevcu, okupio se juče u osnovnoj školi ''Sveti Sava'' kako bi doneo odluku hoće li se škole priključiti najavljenom štrajku 30.maja.

Prema većinskoj odluci predstavnika škola u Požarevcu, za sada se neće pristupiti štrajku upozorenja, a nastava će se normalno sprovoditi potvrdio je za Boom93 potpredsednik Sindikata obrazovanja Požarevac Dragan Kostić.

Kostić je rekao da štrajk upozorenja sada nije naročito pogodan za srednjoškolce, a efekta ne bi ni imalo jer su maturanti već na raspustu.

Sindikat obrazovanja prosvetnih radnika Srbije pozvao je sve škole da se priključe štrajku upozorenja i ne održe prvi čas u prepodnevnoj i popodnevnoj smeni.

Glavni zahtev sindikata prosvetnih radnika Srbije je da se finansiranje po glavi učenika odloži do školske 2020/2021. godine jer je sistem nespreman za ovaj vid finansiranja koji Ministarstvo prosvete planira da započne od sledeće školske godine.

Oni takođe traže da se broj učenika u odeljenju ograniči na najviše 25, da se odustane od najavljenog osnivanja Agencije za obrazovanje i vaspitanje i da se isplate jubilarnih nagrada obavljaju iz budžeta

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend