Društvo Lokalne vesti Naše pare

Ipak će se raditi projekat za zatvoreni bazen?

Kako je Boom 93 rekao gradski menadžer Saša Valjarević, nakon pokrenutog pregovaračkog postupka postignut je dogovor i izabrana firma koja će izraditi projektnu dokumentaciju za zatvoreni bazen.

Reč je o istoj firmi koja je u postupku javne nabavke ponudila za oko 50 odsto višu cenu od procenjene, potvrdio je on i dodao da će se projekat ipak raditi u okviru vrednosti koja je ponuđena u javnoj nabavci, a to je, podsećamo 5.000.000 dinara, bez poreza.

Podsećamo da je 10.februara objavljena odluka o obustavi postupka, budući da je jedini ponuđač „Krip inženjering“ iz Beograda, u samostalnoj ponudio dostavio cenu od 7.498.000 dinara, bez poreza, što je gotovo upola viša vrednost od procenjene u javnoj nabavci.

Postizanje sporazuma bi trebalo i zvanično da bude potvrđeno kada odgovarajuće odluke budu objavljene na republičkom poratlu uprave za javne nabavke.

Prema dokumentaciji iz javne nabavke, novi objekat zatvorenog bazena bi trebalo da se nalazi  između hale i otvorenog bazena. Previđeno je da se projektuju dva bazena dimenzija 25x21x2 metra i 7,5x15x0,8-1,2 metra, kao i hidromasažna kada dimenzija 7,5×3 metra.

Objekat zatvorenog bazena trebalo bi da bude funkcionalno povezan sa halom i postojećim otvorenim bazenom.

Od pratećih sadržaja predviđeno je da u objektu budu tribine za 100 gledalaca, restoran ili kafe, fitnes sala, svlačionice sa tuševima i sanitarni blok.

Projektom bi trebalo da bude predviđen i način zagrevanja zatvorenog bazena preko toplotne podstanice koja može da se priključi na gradsku toplifikacionu mrežu. U prostoru objekta trebalo bi da se predvidi podno grejanje, ventilaciono i preko radijatora.

Tokom cele sezone temperatura vode u bazenu treba da bude između 24-28 stepeni, a vazduha iznad bazena 2-3 stepena viša, odnosno 26-30 stepeni.

Za dogrevanje bazenske vode prvenstveno u letnjem, a potom i u zimskom periodu, trebalo bi da se predvide solarni kolektori na krovu objekta.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend