Lokalne vesti

Iskopano dovoljno uglja

Proizvodnja uglja na Površinskom kopu „Drmno“ je stabilna i u skladu s potrebama rada termoenergetskih kapaciteta, rečeno nam je u Službi za praćenje i analizu proizvodnje.

Prema obrađenim podacima rudarske proizvodnje, u septembru je iskopano 763.687 tona uglja. Na deponijama su na kraju septembra bile ukupno 619.724 tone sitnog uglja. Za potrebe rada TE „Morava” i TENT-a iz Obrenovca tokom septembra su izvezene ukupno 101.643 tone uglja. Za devet meseci na kopu „Drmno“ iskopano je 6.432.940 tona uglja, što je na nivou godišnjeg bilansa.

Rudarskom mehanizacijom angažovanom na otkopavanju jalovine u prošlom mesecu iskopano je 2.864.020 kubika čvrste mase. Za devet meseci ukupno je otkopano i odloženo na unutrašnjem odlagalištu 22.797.978 kubika jalovine.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend