Lokalne vesti

Ispituje se šta se dešavalo u bolnici tokom lečenja žene pozitivne na koronavirus

U nekim centralnim medijima pojavila se informacija o tome da će nekoliko desetina lekara i medicinskog osoblja Opšte bolnice u Požarevcu biti testirano i upućeno u samoizolaciju zbog pacijentkinje za koju se tek posle pet dana lečenja ustanovilo da je zaražena koronavirusom. Jedina potvrda koju je Boom 93 mogao da dobije iz više zvaničnih izvora jeste da je žena zaista bila u bolnici, da je pozitivna na koronavirus i da je upućena za Beograd.

Navodno, žena iz Požarevca, stara 77 godina je krila da je bila u kontaktu sa osobom iz inostranstva, pa lekari nisu ni sumnjali na koronu, navodi se u informaciji koji su objavili neki mediji i dodaje da su je u bolnici mnogi lečili bez zaštitne opreme jer nje nema, a nisu ni pretpostavili koja je tačna dijagnoza, inače bi primenili zaštitu.

Takođe, navodi se i da će na testiranje i u samoizolaciju morati da ide nekoliko desetina lekara, medicinskih sestara i ostalog osoblja, ali da će morati da se utvrdi sa kim je sve ova žena bila u kontaktu, pa da se i oni dovedu na testiranje.

Direktor Opšte bolnice Danko Nikolić rekao nam je da je većina ovih navoda laž.

„Preduzete su sve mere. Pacijentkinja je poslata za Beograd i to je jedino što mogu da kažem. Sve ovo drugo laž i dužina ležanja i sve ovo drugo što se navodi, to je sve laž. Ne znam ko je mogao da da takvu informaciju. Vi znate da mi ne smemo da dajemo informacije vezane za koronavirus. To je dao neko ko je neodgovoran i iznosi apsolutno netačne podatke“, bio je izričit Nikolić.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu Ana Jovanović je novinaru Boom 93 potvrdila da je pozitivna na koronavirus žena iz Požarevca, rođena 1943.godine i da je danas prebačena za Beograd.

Komentarišući navode u medijima, ona je rekla da je čitav slučaj na ispitivanju, ali da ne zna detalje.

„Pravo da vam kažem, ne znam ni ja detalje. Žena je 43.godište iz Požarevca je. To znam, kao i da je tu bilo nekih problema.  Znam da je u fazi ispitivanja i biće neke izolacije, ali detalje ne znam jer smo kasno dobili rezultat. Ja sam razgovarala sa mojim epidemiolozima, rečeno mi je da je to u fazi ispitivanja i da je imala puno kontakata“, rekla je Jovanović.

Ona je negirala da je Zavod za javno zdravlje izvor informacije koja se pojavila u medijima.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend