Lokalne vesti

Isporučene vakcine

Zavodu za javno zdravlje danas su iz Instituta Torlak isporučene vakcine protiv tuberkuloze koje su distribuirane domovima zdravlja i bolnicama u regionu, kaže načelnik emidemilogije Vera Joković.

Mediji su krajem prošle nedelje preneli da bebe u porodilištima na nivou Braničevskog i pOdunavskog okruga nisu dobile be-se-že vakcinu , što je do sada bila praksa.

 Vakcina nije bilo od početka godine zbog proceduralnih razloga, ali to ne bi trebalo da zabrinjava roditelje koji decu sada mogu dovesti na vakcinaciju u savetovališta.

"U svim domovima zdravlja i bolnicama već od danas su dostupne vakcine protiv tuberkuloze. Ovaj kratkotrajan zastoj i odlaganje vakcinacije ne utiče na zdravlje dece i svi mogu da budu mirni što se toga tiče".

Inače, vakcinacija protiv tuberkuloze obavezna je do 12 meseca života.

Sve zdravstvene ustanove na ovom području trenutno su snabdevene i drugim vakcinama, kaže Joković i dodaje da još nije kasno vakcinisati se protiv sezonskog gripa.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend