Lokalne vesti

Ispravne namirnice na pijacama

Ispitivanje namirnica životinjskog porekla na zelenim pijacama u Požarevcu i Kostolcu u poslednjem kvartalu prošle godine pokazalo je da su proizvodi koji se prodaju ispravni za ishranu.

Prvi put otkako se ispituje kvalitet jaja, živinskog mesa, sireva i kajmaka, svi uzorci bili su ispravni, pokazuje izveštaj Veterinarskog instituta u Požarevcu.

Grad Požarevac u poslednjih nekoliko godina finansira ispitivanje kvaliteta ovih namirnica na pijacama, a u saradnji sa veterinarskom inspekcijom preduzimaju se mere protiv prodavaca sa neispravnim proizvodima.

Grad bi saradnju sa Veterinarskim institutom trebalo da nastavi i u 2012.godini. Ispitivanja bi budžet trebalo da koštaju oko 1,2 miliona dinara na godišnjem nivou.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend