Lokalne vesti

Istorijski arhiv izlaže u Sloveniji

Istorijski Arhiv Pozarevac postaviće početkom aprila izložbu filmskih plakata u Galeriji Trgovinskog centra u Ptuju, u Sloveniji.

Izložbu pod nazivom „Bioskop od 1941. do 1945" organizuje Zgodovinski arhiv Ptuja, u okviru saradnje koja je dogovorena sporazumom u decembru prošle godine.

Izložba plakata filmova prikazivanih u Beogradu, Požarevcu i drugim gradovima Srbije tokom II Svetskog rata predstavlja deo bogate kulturne baštine, kaže direktor Istorijskog arhiva u Požarevcu Jasmina Nikolić.

"Plakati su odjek stvarnosti i neposredni svedoci dogadjaja o kojima govore. Ovi plakati koje cemo ozložiti u Ptuju zapravo govore o filmovima Nemačke, Mađarske, Švedske i Američke produkcije u navedenom periodu i kao celina ostavljaju snažan utisak o dohadjajima i tokovima u prošlosti. Oni čine deo zbirke plakata koja se čuva u Istorijskom arhivu Požarevac." kaže Nikolić.

Izložba u Ptuju biće otvorena od 5. aprila do 5. maja ove godine.

U skladu sa potpisanim Protokolom o saradnji Istorijskih arhiva Srbije i Slovenije, istovremeno će Požarevac biti domaćin slovenačke izložbe posvećene obrednim povorkama.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend