Lokalne vesti

Istraga saobraćajne nesreće kod Žagubice

Prvi rezultati kontrole tehničke ispravnosti nakon nesreće kod Žagubice, u kojoj je poginuo mladi karatista KK Japan iz Beograda Aleksa Panća (13), ukazuju na to da su i traktor i prikolica bili nesipravni, saznaje “Blic” iz izvora bliskih istrazi.

Za upravljačem traktora je u trenutku nesreće bio Dalibor T. (39), trener Karate kluba Japan, protiv kojeg je istražni sudija Osnovnog suda u Požarevcu pokrenuo istragu zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja jer je mladi karatista poginuo, a još 14 njegovih dugova iz kluba je teže i lakše povređeno. Među povređenima je bila i ćerka trenera Dalibora T.

Kako tvrde izvori "Blica", dosadašnji nalazi ukazuju na to da su kočnice na traktoru dotrajale i da teško zaustavljaju mašinu i na ravnom putu. Slično je i sa prikolicom na kojoj u času nesreće nije funkcionisala ručna kočnica.

U istrazi, koja je započela proverom tehničke ispravnosti traktora i prikolice, biće saslušani svedoci i direktni učesnici ove saobraćajne nesreće koja se dogodila 7. jula, po povratku karatista sa izleta na Buk, kada se na brdu nadomak Žagubice prikolica puna karatista prvo otkačila, a potom i prevrnula. Pozivi za saslušanje svedoka već su upućeni, a kako saznajemo, izjave treba da daju u prvoj polovini avgusta.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend