Lokalne vesti

Ivan Marković da plati članu Otpora 120.000 dinara

Nekadašnji sekretar direkcije Jugoslovenske levice (JUL) Ivan Marković odlukom suda koja je konačna platiće 120.000 dinara članu Otpora iz Požarevca Nebojši Sokoloviću.

Presudom Vrhovnog kasacionog suda (VKS) od 17.februara potvrđena je presuda Opštinskog suda u Požarevcu  koji je postupao po Sokolovićevoj tužbi za povredu ugleda i časti, navodi se u saopštenju za javnost Osnovnog suda u Požarevcu.

Sokolović je Markovića tužio zbog izjave na konferenciji za novinare JUL-a koja je usledila nakon napada Marka Miloševića na članove Otpora 2.maja 2000.godine. Marković je u svojstvu sekretara direkcije JUL-a u Požarevcu Sokolovića i druge članove Otpora nazvao grupom huligana i delikvenata, a Otpor hitler-jugend militantnom organizacijom koju finansira Amerika. 

VKS nije prihvatio zaključak tadašnjeg Okružnog suda koji je postupajući po žalbi našao da Marković nije odgovoran jer nije nastupao u svoje lično ime, već u ime organizacije JUL.

Sokolovićev odštetni zahtev iznosio je 10 miliona dinara.

Osnovni sud je u saopštenju naveo da je presudom VKS spor okončan.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend