Lokalne vesti

Iz Vodovoda odlazi najviše?

Gradsko veće Požarevca utvrdilo je juče predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih za 2015.godinu. Utvrđen je predlog o broju zaposlenih u gradskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama.

Javnog sektor u Požarevcu trebalo bi da napusti  24 zaposlenih. Najviše njih je iz Vodovoda – 4, slede mesne zajednice, gradska uprava i Ljubičevo sa po 3, Komunalne službe, Centar za kulturu i Toplifikacija sa po dva, dok bi po jedan zaposleni trebalo da napusti Sportsko-kulturni centar, Istorijski arhiv, Narodni muzej, Dečju ustanovu i Direkciju za izgradnju.

Najviše rasprave bilo je za Vodovod i Komunalne službe. Gradonačelnik je smatrao da bi po troje zaposlenih trebalo da budu višak u ovim preduzećima. Međutim, presudilo je to što u Vodovodu radi neuporedivo veći broj zaposlenih u administraciji – 91, naspram 51 zaposlenog u Komunalnim službama.

Ovakav predlog gradskog veća naišao je na osude kod dela zaposlenih u službama gradske uprave koja je mnogo pre javnih preduzeća imala nametnuta ograničenja u zapošljavanju novih lica.

Dok su lokalne samouprave u Braničevskom okrugu tokom protekle nedelje zakazivale vanredne sednice, kako bi u zakonskom roku, koji je istekao 9.februara, usvojile odluke o maksimalnom broju zaposlenih, Požarevcu se ne žuri.

Predsednik skupštine Bane Spasović rekao nam je da će sednica biti zakazana kada  Skupštini grada bude dotavljen predlog gradskog veća.

Kako saznajemo u neformalnim razogovorima, u lokalnoj upravi u Požarevcu nisu preterano zabrinuti zbog probijanja rokova jer čitav proces racionalizacije, počev od viših institucija, već uveliko kasni. 

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend