Lokalne vesti

Izabran novi član gradskog veća

Skupština Grada Požarevca izabrala je Tomicu Stojanovića za novog člana gradskog veća. On je izabran nakon ostavke Vesne Pejić i preuzeće resor prosvete, s obzirom da će zdravstvo biti pridodato resoru za socijalna pitanja. Stojanović je nastavnik fizičkog i sportski radnik, a na ovu funkciju došao je kao direktor osnovne škole u Bradarcu. Zanimljivo je da je član Srpske napredne stranke, ali i da se njegovo ime nalazi na izbornoj listi kandidata za odbornike Socijalističke partije Srbije.

Imenovanje Stojanovića za člana gradskog veća izazvalo je reakciju odbornika SPS-a u skupštini, s obzirom da ta stranka koja se nalazi u neformalnoj koaliciji u vlasti sa naprednjacima nije konsultovana o ovom predlogu.

„Gradonačelnik je imao dosta kritika na račun socijalista. Nadam se da ste sada videli da i kod nas ima itekako dobrih kadrova. Pošto se nismo konsultovali, možda smo mogli da vam ponudimo i bolje rešenje“, rekao je za govornicom odbornik SPS-a, Slađan Stević.

Gradonačelniku se preko govornice obratio i odbornik SPS-a dr Srećko Bosić.

„Fini mu je manir i ima dobrog koalicionog partnera koji mu pomaže nepotpisanim koalicionim sporazumom, a daje mu ispod žita kadrove. Tomicu Stojanovića lično poznajem i mislim da je pošten dečko i  da može da napravi pomake u svom resoru. Premda, što se kaže, drug Tomica je ušao u četvrtoj četvrtini i pitanje je da li zbog toga može da postigne nešto i uradi. Nadam se da može. SPS ima još dovoljno kadrova da vam pomogne“, rekao je Bosić.

Odbornica Davorka Mitrović  je podsetila da je nakon ostavke Vesne Pejić koja je u skupštini pročitana kao informacija u nekim medijima objavljeno kako je to uradila na usmeni zahtev gradonačelnika.

„Ako je Tomica novi član veća, mene interesuje na koji način će on sarađivati sa ostalim čalnovima veća i kako će doprineti lokalnoj samoupravi, s obzirom da je do prošle skupštine prethodni član veća bio jedan od najboljih. Hvalili ste da je bila jedan od najboljih sa 90 odsto realizacije i odjednom je više nema“, rekla je Mitrović.

Bane Spasović je izjavio da je Stojanović član SNS i da kao takav ulazi u veće.

„Ovde se ne radi o tome da neko može da uđe kao član gradskog veća i radi po svom nahođenju. Postoji program SNS i ostali dokumenti u kojima je taj program ugrađen. Sigurno da postoje razlozi zbog čega neko dolazi na neku funkciju, a neko odlazi. Da smo bili zadovoljni sa radom, ne bi došlo do promena“, naveo je gradonačelnik iz SNS-a, koji to nije propustio da istakne.  

Šef odborničke grupe SPS-a, Dušanka Kukolj razjasnila je sve nedoumice u vezi povezanosti Stojanovića sa SPS-om.

„Radi javnosti želim da kažem da je Tomica Stojanović bio kandidat za odbornika na izbornoj listi Socijalističke parije Srbije na izborima 2016.godine. Kao ličnost i stručnjak je od SPS-a predložen i izabran za direktora osnovne škole u Bradarcu. SPS je predlogom čoveka sa njene liste bila zatečena jer nismo bili konsultovani“, rekla je Kukolj.

Nakon tajnog glasanja, Stojanović je izabran sa 42 glasa za, od 55 prisutnih odbornika.

U obraćanju odbornicima je rekao da je diskusija u parlamentu oko njegovog imenovanja samo učvrstila njegove stavove i donela mu obaavezu da svoj posao obavlja kako bi trebalo.

Nije jasno šta će se u bliskoj budućnosti događati u gradskom veću i da li se očekuju nove pretumbacije i pomerenja, s obzirom da je gradonačelnik najavio izmene poslovnika u vezi resora koje obavljaju članovi veća, ali javno samo za resor zdravstva.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend