Lokalne vesti

Izložba Branislava Brajana Rašića

U Gradskoj galeriji u Požarevcu otvorena je izložba fotografija Branislava Brajana Rašića koji je najpoznatiji po fotografiji Amy Winehouse koju je snimio na njenom poslednjem koncertu u Beogradu.

Branislav Rašić bio je ekskluzivni, odnosno jedini zvanični fotograf na tom koncertu i njegove fotografije objavili su mnogi svetski mediji, a jedna od njih proglašena je za fotografiju godine po izboru britanskog lista „Gardijan“.

Rašić već tri decenije živi i radi u Londonu izgradivši karijeru jednog od najpoznatijih rok-fotografa u svetu. Snimao je sve najpoznatije pop-rok pojedince i grupe, a bio je ekskluzivni fotograf mnogih, naročito legendarne grupe The Roling Stones.

Rašića je gitarista „Stonsa“ Keith Richards odabrao kao fotografa za promociju memoarske knjige „Život“ (Life), nedavno nagrađene nagradom „Norman Majler“, ranije dodeljene i dobitnicima Nobelove nagrade Toni Morison i Orhanu Pamuku.

Branislav Rašić snimio je više od 65.000 fotografija, a dugo radi za jednu od najpoznatijih svetskih foto-agencija Rex Features iz Londona.

Karijeru je počeo kao londonski foto-dopisnik jugoslovenskog rok-magazina „Džuboks“ kome je slao ekskluzivne fotografije, samostalno ili u tandemu „Saša i Raša“ sa novinarom Svetislavom Sašom Stojanovićem.

Izložbu njegovih fotografija u Požarevcu organizuje Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“ i otvorena je do 15. marta.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend