Lokalne vesti

Izložba digitalnih grafika „Slojevi obojenog“ otvorena u GSU

U Galeriji savremene umetnosti otvorena je izložba digitalnih grafika umetnika Branislava S. Markovića.

Na otvaranju izložbe posetiocima se najpre obratila Marina Radosavljević, viši kustos, istoričar umetnosti iz Narodnog muzeja u Požarevcu. „Za apstraktne umetnike kaže se da kroz instinkt, kompoziciju i paletu boja, prenose emocije, ideje ili iskustva stvarajući slike koje se iznova istražuju. Dela Brane Markovića kolekcija su dinamičkih sadržaja koji se igraju luminescencijom i pokretom kako bi izazvali reakcije“, istakla je Radosavljević.

Nakon izlaganja kustosa posetiocima se obratio umetnik Branislav S. Marković koji se zahvalio osoblju galerije na pomoći u realizaciji izložbe i ljubiteljima umetnosti koji su prisustvovali otvaranju izložbe.

Branislav S. Marković je rođen u Skorici kod Paraćina 1950. godine. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo, uklasi profesora Gradimira Petrovića 1977. Godine. Član je ULUS-a od 1979. Izlagao na 33 samostalne i preko 200 kolektivnih  izložbi. Učestvovao u domaćim i međunarodnim projektima i likovnim kolonijama; organizovao likovne izložbe „Balkan kulturni prostor bez  granica“ i „Guitar visual  art“. Dobitnik 12 nagrada, internacionalnih i domaćih. Član grupe Кrt LumiLis. Živi u Beogradu.

Izložba je otvorena do 1. avgusta. Ulaz je slobodan

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend