Lokalne vesti

Izložba “Juče, danas, sutra” u Galeriji CZK Požarevac

Izložba pod nazivom "Juče, danas, sutra" jednog od najpoznatijih srpskih slikara Radovana Trnavca Miće biće otvorena u ponedeljak 14. oktobra od 12 časova u Galeriji Centra za kulturu Požarevac.

Radovan Trnavac Mića je rođen 17. maja 1950. godine u Кragujevcu. Osnovnu školu završio je u Valjevu, a srednju Elektrotehničku školu „Nikola Tesla” u Beogradu. Svoje prvo slikarsko iskustvo stekao je u Nikšiću na Višoj pedagoškoj akademiji u klasi profesora Nikole Gvozdenovića. Posle završene prve godine biva primljen na Likovnu akademiju u Beogradu, slikrski odsek, na kojoj je diplomirao 1977. godine u klasi profesora Mladena Srbinovića.

Slike Radovana Trnavca Miće nalaze se u mnogim muzejima i privatnim kolekcijama muzejskog karaktera širom sveta.

Do sada je imao 40 samostalnih izložbi, a učestvovao je i na preko 1000 grupnih izložbi širom sveta. Izlagao je sa najznačajnijim slikarskim imenima 20. veka, kao što su Pikaso, Raušenberg, Lihtenštajn, Vorhol i mnogi drugi.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend