Lokalne vesti

Izložba „Kamen drevnog snevača“

Izložba "Kamen drevnog snevača", Bratislava Andjelkovića - Bata iz Vučja biće otvorena u petak, 20. septembra u 19 sati, u Galeriji Centra za kulturu Požarevac.

Bratislav Anđelković – Bata iz Vučja, rođen je 1953. u Lebanu, a od 1960. godine živi u Vučju kraj Leskovca, gde i stvara. Srednju umetničku školu završio je u Peći. Veliki je dobrotvor i humanista, izlagao je u zemlji i inostranstvu na samostalnim i kolektivnim postavkama, učesnik je mnogih likovnih kolonija.

Brojne kamene freske podario je našim hramovima. Njegova su dela nepresušna inspiracija pesnicima, a o njemu je snimljen dokumentarni film „Kamen drevnog snevača 1 i 2“, autora Nebojše Ilića Ilketa.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend