Društvo Lokalne vesti

Između lokalne samouprave i političke partije

Gradonačelnik Požarevca u svojstvu predsednika SNS-a u Požarevcu, Bane Spasović smatra da nije ništa neobično u tom što se teme vezane za funkcionisanje i rezultate lokalne samouprave i javnih preduzeća javnosti iz nedelje u nedelju predstavljaju na konferencijama za medije koje se održavaju u stranačkim prostorijama.

Spasović je na još jednoj konferenciji, a na kojoj se pričalo o funkcionisanju Parking servisa rekao da je to sasvim normalno u višestranačkom sistemu.

„Voleo bih da to svi shvate da se svi mi kandidujemo tako što iznosimo predloge svojih stranaka i predlažemo najbolje kadrove za određene funkcije.  Na višestranačkim izborima građani odlučuju za koga će da glasaju i za koji program. Mislim da bi nakon 30 godina to svima trebalo da bude jasno da u Srbiji postoji parlamentarni višestranački sistem.

On je dodao da mu je, kako je rekao, žao što „neki ranije nisu imali ni dve-tri konferencije jer nisu imali čime da se pohvale“.

Osim što su predstavljani rezultati rada lokalne samouprave po programskim funkcijama, konferencije za novinare su održavane povodom rezulatata rada u konkretnim javnim preduzećima, a na njima su se osim Spasovića govorili i pojedini članovi gradskog veća i direktori gradskih javnih preduzeća.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend