Lokalne vesti

Izmene u režimu parkiranja ispred vrtića „Pčelica“

Od ponedeljka 9. septembra, parking mesta u Nemanjinoj ulici, ispred vrtića „Pčelica“ biće uvedena u prvu zonu naplate parkiranja.

Kako je istakla Marija Papović, direktorka JKP „Parking servis“, u Nemanjinoj ulici, ispred vrtića „Pčelica“  doći će do izmene u režimu parkiranja.

„Iz predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“ su se obratili nama jer roditelji koji dovode decu u vrtić imaju problem sa parkiranjem. Ova lokacija je rešenjem o utvrđenim javnim parkiralištima uvedena u prvu zonu naplate i od ponedeljka 9. septembra počeće naplata parkiranja“, rekla je Papović.

Ona je pojasnila da je za roditelje koji dovode decu u vrtić bitno da za prvi započeti sat parkiranja postoji tolerancija od 15 minuta, tako da neće morati da plaćaju parking dok ostavljaju decu, a obzirom da će ova lokacija biti u sistemu naplate i samim tim će biti povećana frekvencija vozila oni će uvek moći da nađu slobodno parking mesto.

Tanja Lončar, direktorka PU „Ljubica Vrebalov“ je potvrdila da je bilo problema oko parkiranja i rekla da će sada roditelji mnogo lakše moći da se parkiraju kada dovode decu u vrtić i  neće se stvarati gužve.

Pored ove novine, uvedena su i bebi parking mesta, za roditelje sa bebama do godinu dana. Parking mesta su rezervisana na dve lokacije, ispred vrtića „Pčelica“ i u ulici Jovana Šerbanovića, ispred Dečijeg dispanzera gde je rezervisano dva bebi parking mesta.

Zahtev za dobijanje kartice za bebi parking mesto, koja će biti besplatna, podnosi se u upravi JKP „Parking servis“. Potrebno je doneti ličnu kartu, saobraćajnu dozvolu i izvod iz matične knjige rodjenih deteta. Kada roditelj dobije nalepnicu u obavezi je da je stavi na vidno mesto u automobilu kako bi konrolori Parking servisa imali uvid prilikom kontrole parkiranih vozila.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend