Lokalne vesti

Iznenadićemo sve odgovorom

Ukoliko se tužba realizuje, Komiko će iskoristiti sve zakonske mogućnosti kako bi bila odbijena, kaže zamenik direktora Komiko ojla Radomir Radivojević.

„Naš odgovor biće iznenađenje za sve. Tim pravnika se priprema, a takođe se nadamo da ćemo dobiti podršku i čitave javnosti“, kaže on.

„U situaciji kada mnogi investitori odustaju od investiranja u Srbiji, mišljenja smo da sudski postupak i nerazumevanje čelnih ljudi Smedereva mogu samo dodatno ugroziti implementaciju investicije i povećati i ovako veliki rizik“.

„Tužba će veoma negativno odjeknuti u međunarodnim finansijskim institucijama. Ne možemo prejudicirati kakav će biti njihov dalji stav u pogledu investiranja u Srbiji“, kaže Radivojević.

„Nemamo zvaničnu informaciju da će javni pravobranilac podneti tužbu za raskid ugovora. Ako se to desi, to će za nas predstavljati veliko iznenađenje, naročito nakon sastanka sa čelnicima grada na kome su oni izrazili razumevanje u pogledu objektivnih okolnosti koje su uslovile da se nađemo u docnji, i na kojem je usvojen zajednički zaključak u pogledu daljih radnji.

„Komiko oj“ se tri puta obratio sa molbom za razumevanje i produžetak roka, a u zadnja dva navrata je izneo i rok u kome će platiti zakup zajedno sa kamatom za svaki dan zakašnjenja.

Danas tužba protiv Komiko oila

Javni pravobranilac trebalo bi danas da podnese tužbu za raskid ugovora Osnovnom sudu u Smederevu protiv kompanije Komiko oil, jer nije uplatila u predviđenom roku 652 miliona dinara za zakup zemljišta za gradnju rafinerije nafte, javni pravobranilac Milena Nisev.

Posle isteka zakonskog roka od 60 dana, 26. juna, javni pravobranilac je poslao opomenu kompaniji Komiko oil da u roku od osam dana uplate novac.

Taj rok je istekao 4. jula a kako ni posle opomene javnog pravobranioca kompanija nije uplatila novac za zakup zemljišta, sledi tužba sudu.

Kada se tužba dostavi sudu dostavlja se i tuženoj strani koja ima rok od 30 dana da se izjasni, nakon čega sud zakazuje prvo ročište. Ugovor može biti raskinut pravosnažnom sudskom presudom.

Predstavnici Smedereva i američko – holandskog konzorcijuma Komiko oil potpisali su 25. aprila Ugovor o izdavanju zemljišta u zakup na 99 godina toj kompaniji za izgradnju rafinerije.

Komiko oil je ranije najavio da će rafineriju za preradu nafte, investiciju vrednu 250 miliona dolara, izgraditi za tri godine, otvoriti oko 700 radnih mesta i kroz razne donacije, pomoći gradu Smederevu.

Pregovori o izdavanju zemljišta u zakup trajali su tri godine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend