Lokalne vesti

Izvori i javne česme nisu pouzdani

Ispitivanja na javnim česmama u Požarevcu i okolini u 2010.godini pokazala su promenjiv kvalitet vode za piće.

Rezervoari česama u Barama i Ćirikovcu toliko su zaprljani da je u njima pronadjena trava, odnosno zatvarači od flaša, papiri i drugi otpad.

Nijedna česma u gradu i selima nije imala konstantan kvalitet i povremeno je dolazilo do bakteriološke ili fizičko hemijske neispravnosti.

Arterski bunari u Požarevcu bili su neispravni čitave godine zbog amonijaka i ta voda nije ispravna za piće.

U oktobru je utvrdjeno da skoro polovina česama u Požarevcu i selima nema zdravstveno bezbednu vodu. Čak i voda sa česme na Petrovačkoj obilaznici u septembru je bila bakteriološki neispravna.

Poslednje analize u oktobru pokazuju da se voda može koristiti za piće na svim izvorima Čačalice, na Mininim vodama i u poljoprivrednoj školi. U selima voda je bila ispravna u Maljurevcu i Poljani.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend