Lokalne vesti

Izvori nisu pouzdani

Kaptirani izvori i javne česme u Požarevcu nisu sigurni za upotrebu i često dolazi do poremećaja njihovog kvaliteta, kažu u Zavodu za javno zdravlje.

Poslednja ispitivanja kvaliteta pokazuju da su ispravne bile samo česme na petrovačkoj obilaznici i u Poljoprivrednoj školi. Ostale česme imaju povećan nivo bakterija ili amonijaka.

Grad Požarevac će i u 2011.godini finansirati ispitivanje kvaliteta vode na izvorima. Lokalne samouprave imaju obavezu da građanstvu obezbede alternativne objekte za snabdevanje vodom koji se kontrolišu i održavaju. Međutim,  problem je što se malo šta preduzima na poboljšanju kvaliteta ovih voda, osim periodičnih provera kvaliteta. Hlorisanje se ne vrši jer za to ne postoje uslovi, rečeno je Boom 93 u Zavodu za javno zdravlje.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend