Lokalne vesti

Izvorište “Ključ“ dostiže svoj maksimum

Kapaciteti na izvorištu ‘’Ključ’’ dostigli su svoj maksimum, poručuju iz Vodovoda

Poslednjih 15 dana proizvodnja vode prešla je granicu koja iznosi 210 litara po sekundi  i sada je dostigla brojku od 280.  Kao posledica nesavesne potrošnje vode, građani u višim delovima grada je nemaju, pa iz gradskog ’’Vodovoda’’ apeluju na sugrađane da povedu računa i racionalizuju potrošnju.

Direktor ’’Vodovoda’’ Požarevac Nenad Ratić kaže za Boom 93 da je vrlo moguće da se ponovi prošlogodišnji scenario i da grad ponovo dobije ograničene količine vode što bi dodatno uticalo i na njen kvalitet.

“Ukoliko budemo nastavili sa ovakvom potrošnjom, bojim se da ćemo doći u jednu nezavidnu situaciju, jer može da se pogorša kvalitet vode“ ističe Ratić.

On kaže da ukoliko građani i dalje nesavesno troše vodu, smanjenje proizvodnje je jedino rešenje kako bi se održao kvalitet vode u zakonskim granicama. On napominje da ne vidi rešenje ni u isključenju vodosnabdevanja, jer bi prilikom ponovnog uspostavljanja normalnog protoka vode, došlo do pucanja cevi i havarija.

Svetski standard u potrošnji vode po glavi stanovnika je 120 litara, dok u Srbiji potrošnja vode skoro pa je trodupla.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend