Lokalne vesti

Jaka kiša obišla Požarevac, na Mlavi i dalje upaljen žuti hidroalarm

Obilne padavine koje su najavljivane prethodnih dana izgleda da su zaobišle Požarevac. Za teritoriju Braničevskog okruga je na snazi naradnžasti meteoalarm Republičkog hidrometerološkog zavoda.

Na portalu RHMZ-a se navodi da bi na teritoriji okruga danas kiše moglo pasti od 30 litara po kvadratom metru i da je moguća lokalna pojava grmljavine. Kako navode u zavodu ovolika količina padavina može da izazove poplave i prouzotkuje štetu. Za sutra će na snazi biti žuti meteoalarm.

Prema prognozi vremenskog portala yr.no u Požarevcu se tokom dana očekuje mala količina padavina. Za večeras i noć između utorka i srede prognozirana je jaka kiša koja bi trebalo da prestane da pada u sredu ujutru.

Vodostaj Mlave kod Velikog Sela je u blagom porastu i odnosu na jučerašnji dan vodostaj iznosi 95 cm što je za 8 cm više. Ipak to je daleko ispod granice redovne odbrane od poplava koja je na 230 cm.Treba napomenuti da je RHMZ iz predrostrožnosti proglasio žuti hidroalarm na reci Mlavi. Vodostaj Velike Morave kod Ljubičevskog mosta je na -248 cm što je za 7 cm niže u odnosu na jučerašnji dan. Podsetimo da je granica redovne odbrane od poplava na Velikoj Moravi na 450 cm.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend