Lokalne vesti

Javni poziv za IPARD podsticaje za imovinu poljoprivrednih gazdinstava

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je peti Javni poziv za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

Svrha poziva je odobravanje projekata za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava – nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije (osim nabavke novih traktora), te izgradnju objekata. Ukupno opredeljena sredstva po ovom Pozivu iznose 3.890.326.056,00 dinara.

Obuhvaćeni proizvodni sektori su mleko, meso, voće i povrće, zatim ostali usevi (određene vrste žitarica i industrijskog bilja), grožđe, jaja.

Prihvatljive investicije i troškovi su nabavka opreme, mašina i mehanizacije (osim novih traktora) i izgradnja, kao i opšti troškovi.

Visina podsticaja: 60-70% prihvatljivih troškova investicije, u zavisnosti da li je podnosilac zahteva mladi poljoprivrednik i da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području, odnosno, 000-700.000 evra za sektore voća, povrća i ostalih useva i 000-1.000.000 evra za sektore mleka i mesa.

Za podsticaj može da aplicira fizičko lice – nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprirvednog gazdinstva, preduzetnik, pravno lice, privredno društvo i zemljoradnička zadruga.

Dodatne informacije mogu se pronaći na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend