Lokalne vesti

Javno osvetljenje u Požarevcu radi 24 časa

Na brojnim lokacijama u užem i širem centru Požarevca javna rasveta radi non-stop, jer se ni danju ne isključuje.

Takav slučaj je sa svetiljkama u ulicama Moše Pijade, Vardarskoj, Lole Ribara, Mačvanskoj, Nemanje Tomića, Vase Čarapića, Bože Dimitrijevića, Krajinskoj, Radomira Milenića Rusa, Ivana Gorana Kovačića, na Braničevkom skveru…

Ono što mnogim građanima najviše pada u oči, jer se nalazi na najprometnijem mestu, jeste reflektor kod Osnovnog suda, koji je neprestano uključen već tri godine! Poznati požarevački advokat Jovan Stanojević, koji tuda svakodnevno prolazi, pokušao je da na ovaj problem skrene pažnju nadležnih, ali bez uspeha.

„Električni stub postavljen je još dok sam ja radio u Opštinskom sudu, pre više od 15 godina, ali reflektora na njemu tada nije bilo. Ono što mi bode oči jeste što on neprestano svetli već tri godine, i danju i noću, a da se niko ne seti da reguliše njegov rad i da bar u ovo vreme krize prištedi pare građana“ kaže Stanojević.

On dodaje da se zbog ovoga dva puta obraćao nadležnima u Opštinskom sudu, ali da do danas ništa nije preduzeto. O održavanju javne rasvete u gradu nekad je brinula «Elektromorava», ali je već nekoliko godina ta obaveza u nadležnosti Direkcije za izgradnju.

Na pitanje zašto se mnoge ulične svetiljke ne isključuju tokom dana, u Direkciji su rekli da ne znaju odgovor, jer je službenik zadužen za taj resor trenutno na godišnjem odmoru. Za troškove javne rasvete, ovo preduzeće za 2013. godinu dobiće iz budžeta skoro 40 miliona dinara. Od toga, osam miliona namenjeno je za održavanje ulične i kandelaberske rasvete, a čak 32 miliona za struju koju potroše ulične svetiljke.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend