Lokalne vesti

Javnost u radu

Informacija koja je pre oko godinu dana zatražena od jednog javnog preduzeća u Požarevcu, radiju Boom 93 dostavljena je danas.

Zarada direktora Javnog preduzeća Radio Požarevac, Dragana Živanovića u prvih 11 meseci 2009.godine prosečno je iznosila 48.171 dinar neto.  Ovaj podatak koji je od Radio Požarevca zatražen još početkom januara 2010.godine po Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja, Radio Boom 93 dobio je danas od sektora za upravni nadzor Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Ovo ministarstvo naložilo je Radio Požarevcu početkom novembra da mu se dostave traženi podaci nakon što je sredinom marta to učinio i poverenik za informacije od javnog značaja.

Ovo je dokaz da smo zahvaljujući pozitivnim zakonskim propisima i institucijama u mogućnosti da javnost obavestimo o naccinu na koji se trosse budzetska sredstva grada Požarevca.

Boom 93 će narednih dana od svih javnih preduzeća u Požarevcu zatražiti da dostave precizne podatke koji su vezani za primanja rukovodioca, troskove nagrada, bonusa, proslava i reprezentacija u 2010.godini.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend