Lokalne vesti

Jednokratna pomoć od 5.000 dinara stiže mesec dana ranije

Penzionerima u Srbiji oko 5. novembra biće isplaćena jednokratna pomoć u iznosu od 5.000 dinara. Ovaj iznos leći će na račune 1,7 miliona najstarijih mesec dana ranije nego što je planirano, najavio je Siniša Mali, ministar finansija.

Kako je ministar naglasio, ovo je samo prvi korak ka tome da penzionerima bude bolje, a isplate ne bi bilo da nije završena konsolidacija naših javnih finansija i da nismo prošli kroz težak period reformi od 2014. godine.

Sada, sa suficitom u budžetu i stabilnim finansijama, država može da pomaže najstarijim sugrađanima – rekao je Mali. – Već od 1. januara kreće i povećanje penzija po tzv. švajcarskoj formuli. Penzije će zavisiti od povećanja prosečne plate i rasta inflacije u našoj zemlji. Sada možemo da kažemo da će to biti od 5,3 do 5,4 odsto.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend