Lokalne vesti

Još 409 nezaposlenih u NSZ tokom aprila

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje Požarevac je evidentirala još 409 nezaposlenih lica tokom aprila. Ipak, u odnosu na mart situacija je bolja jer se pre 2 meseca prijavilo 270 lica više nego tokom aprila.

Oko 40% njih je sa osnovnim obrazovanjem koji čekaju na posao. Posao traži i 33 visoko obrazovanih lica. Na posao najviše čekaju mladi od 25- 29 godina starosti. U odnosu na mart, situacija je bolja, jer je u martu bilo 270 novoprijavljenih lica više nego tokom aprila.

U Srbiji je trenutno oko 730.000 nezaposlenih. Koliko se situacija otela kontroli može se videti i iz Nacionalne strategije zapošljavanja, koju je Vlada Srbije usvojila pre tri godine, a odnosi se na period do 2020.

Nijedan predviđeni cilj iz ovog dokumenta se još nije ostvario. U Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike kažu da je porast zaposlenih moguć tek nakon što se oporavi privreda Srbije.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend