Lokalne vesti

Još jedna akcija podele auto sedišta za najmlađe Požarevljane

U Centru za kulturu juče je organizovana još jedna tradicionalna akcija podele auto sedišta za najmlađe Požarevljane.

Ovom prilikom sedišta su podeljena roditeljima čija su deca rođena krajem 2019. godine na teritoriji grada Požarevca i opštine Kostolac, a pozvano je njih 170.

Takođe, angažovana je Agencija koja je roditeljima tokom predavanja objasnila na koji način treba da koriste auto sedišta, i koji je značaj njihovog korišćenja.

Prema nekoj statistici veliki broj dece se prevozi na nepropisan način što je veoma bitno, jer pravilna upotreba sedišta može smanjiti brojne posledice saobraćajnih nesreća.

Za 2020. godinu za ovu namenu izdvojeno je oko 4 miliona dinara i sa ovom akcijom se nastavlja.

Kako je istakao Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca, ova akcija ima dvostruku ulogu, to je najpre briga za bezbednost najmlađih sugrađana, a s druge strane pomoć roditeljima.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend