Lokalne vesti

Još jedna nagrada za Hor Požarevačke gimnazije

Hor Požarevačke gimnazije je na horskom festivalu „Praga Cantat“ osvojio bronzanu medalju i tako se svrstao u red vrhunskih horovima.

Jelena Rakić, profesorka muzičkog u ovoj srednjoj školi  kaže za Boom93 da je „Praga Cantat“ koje se odvijalo u Pragu od 31.oktobra do 3. novembra.

„Naš hor je bio u kategoriji ženskih horova i takmičenje se sastajalo iz 6 kategorija gde je bila obavezna kompozicija „Moja zvezda“ rekla je Jelena Rakić.

Ona je dodala da za ovakav tip takmičenja je neophodan rad i da je bilo malo vremena kako bi se Hor Požarevačke gimnazije spremio za ovo prestižno takmičenje.

Jelena Rakić kaže da je Hor prethodnih godina osvajao dosta nagrada.

„Želela bi da istaknem da ovaj hor ima niz zapaženih rezultata i ja bih izdvojila srebrnu medalju na internacionalnom takmičenju horova „Interkultur“. Takođe Hor je osvajao prva mesta na republičkim takmičenjima horova, gimnazijskih i muzičkih škola.  Hor Požarevačke gimnazije ima i treću nagradu sa Ohridskog horskog festivala“ kazala je Jelena Rakić.

Ove godine festival „Praga Cantat“ je ugostio 22 hora iz 15 zemalja.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend