Društvo Lokalne vesti Naše pare

Kada će biti uklonjen nadvožnjak?

Saobraćaj preko nadvožnjaka u Kostolcu obustavljen je u septembru prošle godine. Do danas se ništa nije promenilo. Nadvožnjak koji nije bezbedan za odvijanje saobraćaja trebalo bi da bude uklonjen. Međutim, to će biti učinjeno tek nakon sporazuma sa EPS-om u čijem je vlasništvu.

Zamenik gradonačelnika Saša Pavlović je rekao kako se u lokalnoj samoupravi nadaju da će aktivnosti na uklanjanju konstrukcije uskoro biti pokrenute. Pre toga bi trebalo da se okončaju pregovori sa EPS-om.

On je objasnio da će pre izgradnje nove ulice na ovom potezu biti potrebno da se izradi Plan detaljne regulacije. Nakon izmene planskih dokumenata krenulo bi se u izradu urbanističkih projekata i pripremi druge dokumentacije koja je potrebna za formiranje nove ulice.

Za sada nema prognoza kada bi pregovori trebalo da budu okončani, odnosno kada bi trebalo da se pristupi uklanjaju konstrukcije i planiranju nove saobraćajnice.

Inače, predstavnici gradske vlasti i lokalnih organa u Kostolcu juče su obišli novoasfaltiranu Trudbeničku ulicu koja je zatvaranjem nadvožnjaka, a ranije uklanjanjem stare pruge, postala frekventnija. Predstavnici lokalnih vlasti pohvalili su se da je ova ulica nakon rekonstrukcije dobila i trotoar do ukrštanja sa kostolačkim putem.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend