Lokalne vesti

Kada će se završiti radovi na toplifikaciji u Sinđelićevoj?

Toplifikacija očekuje da će svoje radove u Sinđelićevoj ulici završiti do 5.jula ove godine.

Postoji izraženo nezadovoljstva jednog broj privrednika i građana zbog dužine radova i velikih iskopa i prepreka čitavom dužinom Sinđelićeve i bočnih ulica, koji otežavaju svakodnevno funkcionisanje i poslovanje.  

S druge strane, u izveštaju o radovima, u Toplifikaciji ukazuju na loše vremenske prilike tokom maja zbog kojih su radovi često prekidani, na obimne poslove na demontaži starog cevovoda, rušenju betonskih kanala i revizionih komora u ovoj ulici, ali i na probleme kod „male pumpe“, gde radovi mogu da se izvode samo uz pojačan nadzor NIS Srbija zbog opasnosti od eksplozije. U izveštuju se dodaje da je bilo i nekoliko dana zastoja i tokom uskršnjih i prvomajskih praznika.

Pripremni radovi u Sinđelićevoj ulici započeti su 12.aprila ove godine i do 3.juna završena je kompletna montaža prvog dela cevovoda od ulice Lole Ribara do početka parkinga iza robne kuće. Od 5. do  7.juna vršena je radiografska kontrola zavarenih spojeva na ovom delu cevovoda i izveštaji su pozitivni što omogućava nastavak radova na pripremi za hidrauličko ispitivanje ovog dela cevovoda.  

Od 10.juna se krenulo sa radiografskim kontrolisanjem zavarenih spojeva na drugom delu cevovoda što bi trebalo da se završi do srede 12.juna. Do 17.juna bi trebalo da budu završeni radovi u delu kod „male pumpe“. Tada se stiču svi uslovi za konačnu radiografsku kontrolu i hidrauličko ispitivanje tog dela cevovoda.

Ukoliko hidraulička ispitivanja budu pozitivna, redom će se vršiti zapenjivanje spojnica, nivelacija cevovoda i zatrpavanje rovova, a očekivani završetak radova na čitavoj trasi je 5.jul.

Nakon toga u ovoj ulici dolaze radovi na vodovodnoj mreži i kišnoj kanalizaciji. Ranija procena je da će svi predviđeni radovi na rekonstrukciji Sinđelićeve ulice potrajati do 1.decembra.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend